Tarihçe

Mahalle sakinlerinin çabalarıyla okulumuz 1969 yılında eğitim - öğretime 2 baraka ile açılmıştır. Süreç içerisinde okulumuzda çeşitli değişiklikler olmuştur. 1972 yılında okulumuz 4 derslikli olarak eğitim - öğretime devam etmiştir. 1978 yılından sonra 7 prefabrik derslik ilavesi ile derslik sayısı 11 e çıkmıştır. Daha sonra yapılan değişikliklerle derslik sayısı önce 14 sonra da 16 ya çıkmıştır. Bu çalışmalar ihtiyaç halince bina içinde ve dışındaki tadilatlar ile olmuştur. 1984 1988 yılları arasında mevcut derslikler kullanılmış fakat ihtiyca cevap veremez duruma gelmiştir. 1988 yılında okulun yeniden yapımı gündeme gelmiştir.

Okul idaresinin girişimi İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü´nün katkılarıyla eski binamızın yerine 4 katlı, 29 derslikli, araç - gereç odası, idareci odası, öğretmenler odası, konferans salonu, sığınak, kaloriferci lojmanı olup, yeni binamız 1989-1990 eğitim öğretim yılının 2. döneminde hizmete açılmıştır.

2014 yılında deprem tehlikesi nedeniyle yıkım kararı alınan okulumuz, yıkılıp 2019 Şubat ayında yeniden, yeni binasında eğitim-öğretime başlamıştır. Okulumuz yeni binasında 24 derslik, 8 beceri-tasarım atölyesi, 1 kapalı spor salonu, 1 konferans ve tiyatro salonu, 1 kütüphane, 3 adet anasınıfı dersliği, 2 adet özel eğitim sınıfı, özel eğitim ve anasınıfları için uygulama bahçeleri, yemekhane, 3 adet öğrenci teras bahçesi ve 1 adet öğretmen teras bahçesi, 3 adet idareci odası ve okul müştemilatımız bulunmaktadır. Bunlarla beraber okul kadromuz genç, dinamik ve tecrübeli öğretmenlerin harmanlanmasından oluşup geleceğe ışık saçmaktadır.

Yayın: 10.11.2023 - Güncelleme: 10.11.2023 12:51 - Görüntülenme: 68